دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 49968
تعداد نوشته ها : 2
تعداد نظرات : 0
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
انواع دكل‌هاي مخابراتي

دكل‌هاي خودايستا :

دكل‌هاي خودايستا اصطلاحاًْ به دكل‌هايي گفته مي‌شود كه داراي ۳ يا ۴ پايه بوده و پايه‌ها با اعضاي خرپائي به هم متصل مي‌شوند.

 دكل‌هاي خودايستا چهارپايه :

دكل چهارپايه خودايستا در منطقه سياه‌ بيشه آمل . اين نوع دكل‌ها به صورت چهار پايه بوده كه معمولاًَ تمام قطعات دكل از نبشي ساخته مي‌شود كه بوسيله پيچ و مهره به يكديگر متصل ميشوند. اين دكل‌ها براي بارهاي زياد و معمولاً براي ارتفاع‌هاي بلند تر از ۲۴ متر استفاده مي‌شود.

دكل‌هاي خودايستا سه پايه :

دكل‌هاي خودايستا سه پايه دكل‌هايي هستند كه به صورت مشبك بوده و داراي سه پايه مي‌باشد. پايه‌ها اكثراًَ از لوله و اعضاي داخلي به صورت خرپائي از نبشي ساخته مي‌شود. در ساخت پايه‌ها از نبشي، نبشي ۶۰ درجه، ميل گردهاي توپر، پرفيل‌هاي خمكاري شده و... نيز استفاده مي‌شود. اعضاي داخلي (بريس‌ها) از نبشي، لوله، ميلگرد ساخته مي‌شود. اين نوع دكل‌ها براي نصب آنتنهاي ماكروويو، آنتنهاي موبايل و بيسيم استفاده مي‌شود.

دكل‌هاي مهاري :

دكل‌هاي مهاري به دكل‌هايي گفته مي‌شود كه بوسيله سيم مهار به زمين يا تكيه گاه ديگري مهار گردد. اين نوع دكل‌ها به دليل وزن پايين و سبكي وزن مزيت دارد و در مكان‌هايي كه فضا به قدر كافي موجود باشد استفاده مي‌گردد. اغلب در شبكه تلفن همراه، راديو و بيسيم و شبكه‌هاي رايانه‌اي مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين دكل‌ها قابليت نصب در پشت بام منازل و ادارات را داشته علاوه بر اينكه ارتفاع ساختمان به بلندي محل نصب آنتن‌ها كمك كرده در مناطق شهري مزيت فراواني دارد. اين نوع دكل‌ها در صورتي كه روي زمين نصب گردد نياز به فضاي زيادي جهت نصب سيم مهارها دارد.  به خاطر سبكي وزن، بهاي اين دكل‌ها كمتر از دكل‌هاي ديگر بوده و نصب آنها ساده و كم هزينه‌است. اين دكل‌ها بسته به ابعاد و نوع ساخت به جند دسته تقسيم مي‌شوند از انواع آن مي‌توان به دكل‌هاي سري G اشاره كرد كه با انواع G۲۵، G۳۵، G۴۵ توليد مي‌شوند اين دكل‌ها به صورت سه ضلعي و به صورت سكشن‌هاي سه متري كه پايه‌ها از لوله نمره ۳ بوده كه به وسيله ميل گردهاي نمره ۸ يا ۱۰ به صورت خرپائي به هم متصل مي‌شود اين دكل‌ها ابتدا توسط كارخانه دكل سازي ROHN كانادا توليد مي‌شده كه اكنون در بعضي مواقع با نام اين كارخانه شناخته مي‌شوند. اين نوع از دكل‌هاي مهاري با باربري بسيار كم بوده و تنها براي نصب آنتن‌هاي
 بي سيم و يا ديش‌هاي كوچك اينترنت استفاده مي‌گردد. عدد مقابل G نشان دهنده عرض قاعده بخش‌ها به سانتيمتر مي‌باشد.
اين دكل‌ها به دليل سبكي بيشتر در پشت بام‌ها نصب مي‌شوند و در هر ۹ متر به وسيله سيم مهار از سه جهت مهار مي‌شوند.

دكل‌هاي تك‌پايه:
دكل ۳۰ متري تك‌پايه شهرك انديشه تهران با كاربريGSM شهري

دكل‌هاي تك‌پايه يا مونوپل به دكل‌هايي گفته مي‌شود كه به صورت تك‌پايه باشد. اين دكل‌ها با مقاطع چند وجهي ساخته مي‌شود. اين نوع دكل‌ها بر روي يك پايه استوار بوده و لنگر زيادي در پاي دكل وجود دارد. لرزش اين دكل‌ها به تناسب بقيه دكل‌ها بيشتر مي‌باشد. اين نوع دكل‌ها با توجه به فضاي كمي كه اشغال مي‌كنند مد نظر قرار گرفته و در محيط‌هاي شهري كه زمين از ارزش بالائي برخوردار است استفاده مي‌شود. ظرفيت باربري آنها محدود بوده و در اكثر مواقع تنها براي شبكه موبايل استفاده مي‌شود. اين دكل‌ها تنها با جرثقيل نصب مي‌شود بنا بر اين در محلي بايد نصب شود كه امكان حركت و نصب با جرثقيل وجود داشته باشد.

دكل‌هاي بازتابي :

دكل‌هاي بازتابي يا پسيو رفلكتور دكل‌هايي هستند كه به صورت آينه امواج راديوئي را منعكس مي‌كنند. در مناطقي كه به دليل عوارض طبيعي مانند كوه دكل‌ها براي انتقال امواج دچار مشكل شوند براي دور زدن كوه از اين نوع دكل‌ها استفاده مي‌كنند. اين نوع دكل‌ها داراي پنل بزرگي بوده كه زاويه آن قابل تنظيم مي‌باشد. طراحي دكل مبناي طراحي دكل‌ها بر اساس بار ناشي از وزش باد وارد بر دكل مي‌باشد.
در طراحي دكل‌ها از آئين‌نامه‌ها و استانداردهاي متعددي به شرح ذيل استفاده مي‌شود.

• آئين نامه ۲۸۰۰ ايران
•  آئين نامه فولا د AISC
•  استاندارد طراحي دكل‌هاي مخابراتي EIA – RS – 222 – F

ساخت دكل :

دكل‌ها به صورت قطعات پيش ساخته قابل مونتاژ ساخته مي‌شوند.  متريال استفاده شده اغلب از آهن نوع ST37 و در برخي قطعات براي مقاومت بيشتر از نوعST52 و ST44 استفاده مي‌شود. قطعات دكل پس از ساخت جهت جلوگيري از خوردگي و زنگ زدگي گالوانيزه گرم مي‌شود. پيچ و مهره‌هاي دكل‌ها اغلب از نوع پيچهاي مقاوم A۳۲۵ يا معادل آن گريد ۸٫۸ بوده و به صورت گالوانيزه گرم استفاده مي‌شود.

 پي :

مبناي طراحي فونداسيون‌هاي دكل‌هاي مخابراتي جهت لهيدگي و واژگوني استوار است . در استاندارد EIA – RS – 222 – F براي فوندانسيونهاي حداقل عمق طي فرمول‌هائي تعريف شده با توجه به اينكه دكل‌ها در برابر وزش باد مستعد واژگوني هستند مقرون به صرفه‌ترين نوع فونداسيون‌ها فونداسيون‌هاي عمقي مي‌باشد. كه در دكل‌هاي خودايستا بدليل بروز كشش در يكي از پايه‌ها به صورت پاشنه‌اي و در دكل‌هاي مونوپل بدليل بروز گشتاور زياد در پاي دكل به صورت شمعي طرح مي‌شود. در زمين‌هاي سنگي به دليل مشكلات حفاري فونداسيون‌ها به صورت سطحي و گسترده طرح مي‌شود كه به دليل وزن بالاي خود بتواند گشتاور ناشي از واژگوني را تحمل كند .

سيستم روشنائي  :

با وجود ساختمانها و آنتن هاي مرتفع و در جهت ايمن سازي آنها، چراغ دكل LED توليد شده است . اين محصول با توجه به طول عمر و كارايي بالا نياز به تعويض و رفع عيب اين مجموعه را به حداقل رسانده است . قابليت استفاده چراغ LED دكل از صفحات خورشيدي ( عدم نياز به برق شهري )  و همچنين فتوسل براي زمان روشن و خاموش شدن بصورت اتوماتيك از ديگر مزاياي اين سيستم مي باشد. چراغ دكل LED ضمن كاهش توان مصرفي تا ۸ وات امكان ايجاد حداقل شدت نور ۴۰۰candle را فراهم مي نمايد . لامپ دكل LED به شكلي طراحي شده است كه به راحتي قابل نصب در سرپيچهاي موجود مي باشد .
 لامپ دكل LED در مدلهاي ۵۰ ، ۱۰۰ و ۱۵۰ عدد LED قابل ارائه مي باشد .
LED هاي استفاده شده در چراغ دكل LED از نوع Hight Bright با زاوايه تابش ۱۸۰ درجه مي باشد .

 مشخصات فني اجزاء كلي سيستم چراغ دكل:

 ۱- لامپ دكل: الف) لامپ ارائه شده براي چراغ دكل از نوع لامپ LED مي باشد كه داراي مشخصات ذيل مي باشد :
- كاهش مصرف انرژي تا ۸w - ولتاژ عملكرد برق شهر با ولتاژ موثر۱۹۰VAc-۲۴۰VAc و فركانس ۵۰HZ-۶۰HZ - نسبت سري و موازي بودن LED ها به گونه اي است كه در صورت سوختن يكي از LED ها تاثير محسوسي روي شدت نور و روشن بودن ساير LED ها نمي‌گذارد . LED هاي استفاده شده از نوع Hight Bright با زاويه ۱۸۰ درجه مي باشد.
- طول عمر LED برابر ۱۰۰،۰۰۰ ساعت - تنوع در رنگ و تعداد LED - نصب سريع و آسان - استفاده از انرژي خورشيدي بوسيله صفحات خورشيدي - استفاده از فتوسل براي زمان روشن و خاموش شدن - كيفيت وكارايي چراغ دكل به مدت يك سال ضمانت ميگردد.

 ۲- بدنه چراغ دكل : - بدنه چراغ از نوع فلزي با روكش لعابي مناسب - شيشه چراغ از نوع رنگي و جنس پيركس با قابليت حفظ رنگ در شرايط مختلف آب و هوايي - داراي مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و گرد و غبار - داراي سر پيچ از جنس چيني سيستم روشنائي دكل جهت مشخص شدن ارتفاع و محل دكل در شب مي‌باشد نا هواپيماها و بالگردها در هنگام پرواز در منطقه با دكل برخورد نكنند.  مطابق استاندارد ICAO سيستم روشنائي براي دكل‌هاي بلندتر از ۳۰ متر الزامي مي‌باشد كه در بعضي مواقع بنا به دلايلي در دكل‌هاي كوتاه تر نيز الزامي مي‌شود. اين سيستم شامل چراغ دكل، لامپ (ترافيكي ۸۰۰۰ ساعتي) ، فوتوسل، فلاشر و كابل برق افشان مي‌باشد.

 سيستم برقگير :

سيستم برقگير يا به عبارتي سيستم زمين به سيستم دريافت بار الكتريكي رعد و برق و انتقال آن به زمين مي‌باشد تا از آسيب رساندن به آنتنها و متعلقات ديگر جلوگيري به عمل آيد.





دسته ها : دكل مخابراتي
يکشنبه 1392/12/11 21:20
X